Homenatges a la restauració de la ciutat

Guia 2025 de la Restauració – V Premis Barcelona Restauració

S’ha publicat l’edició del 2025 de la Guia de la Restauració, que recull informació sobre els locals guanyadors, finalistes i distingits amb mencions honorífiques a l’edició 2024 dels Premis Barcelona Restauració. La Guia és una proposta de la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Alimentació de l’Ajuntament, amb el suport de Turisme de Barcelona, per retre un homenatge permanent a la singularitat de la restauració de la ciutat i busca convertir-se en una eina útil per a la ciutadania.

La mítica Bodegueta de Sant Andreu, que va rebre el Premi Barcelona Restauració 2024 en la categoria d’integració al barri, va ser el marc on es va fer l’acte de presentació de la Guia, presidit per la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil.

“Tenim una ciutat amb una cultura gastronòmica i de la restauració espectacular, on conviuen restaurants de molt renom i locals de petit format i molta qualitat que ens defineixen com a ciutat”, ha remarcat la regidora durant la presentació.

33 restaurants per conèixer

La Guia, en aquesta segona edició, compta amb una presentació escrita per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, on posa en valor el moment gastronòmic excepcional que viu la ciutat, amb més 10.000 bars i restaurants, i erigida en un referent mundial en restauració. En total, inclou informació sobre 33 restaurants, entre els quals destaquen els guanyadors de les diferents categories dels V Premis Barcelona Restauració:

  • Categoria de qualitat gastronòmica: Petit Comitè, a l’Eixample, per ser ”un autèntic referent gastronòmic, on l’experiència és sinònim de cultura i emoció”. 
  • Categoria d’integració en el barri: La Bodegueta de Sant Andreu, al districte de Sant Andreu. El jurat va valorar que aquí “la cuina casolana es converteix en memòria i identitat, consolidant-se com a punt de trobada i celebració del sabor autèntic”. 
  • Categoria de sostenibilitat: Rasoterra, a Ciutat Vella, per la seva “declaració d’amor a la terra, la biodiversitat i el compromís amb el planeta.”
  • Categoria de servei de sala: El Passadís del Pep, de Ciutat Vella, i especialment la figura de Modesto Baena, que forma part de l’equip de sala. El jurat va destacar que aquest establiment cuida “cada detall amb una dedicació incomparable”.
  • Categoria de restauració dels mercats de Barcelona: Hermós, bar de peix, del Mercat de la Llibertat, dedicat al peix i marisc fresc i amb una carta inspirada en la cuina marinera. Aquest premi reconeix la qualitat de les propostes gastronòmiques que combinen tradició i innovació als bars i restaurants dels mercats municipals.

El jurat també va concedir dues mencions d’honor. Una al Restaurant 7 Portes, fundat el 1836, i l’altra al cuiner Fermí Puig, figura clau de la gastronomia de la ciutat. A més de la informació i les fotografies sobre els locals premiats i sobre les dues mencions d’honor, a la Guia també apareixen els finalistes de les diferents categories.

Més articles

Explorem el Temps

Casal d’estiu del Museu d’Història de Catalunya Del 30 de juny a l’11 de juliol