Barcelona és l’epicentre de la Regió Mundial de la Gastronomia 2025

Barcelona se suma a la programació de la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, acollint durant tot l’any diverses activitats per posar en valor la qualitat de la cuina catalana des de la tradició i la innovació.

La ciutat ofereix durant tot l’any un món de propostes, especialment als mercats municipals. La programació contempla activitats com el cicle Tasta’M, que té el producte de temporada i la música com a protagonistes, o les fires Mercat de Mercat i Petit Mercat de Mercats, i acollirà iniciatives com degustacions, show cookings, fires i cicles gastronòmics.

 

Mercats de Forquilla 

Ja està en marxa el cicle de sis show cookings  sota el nom de Mercats de Forquilla.. En cadascuna d’aquestes sis sessions, el xef d’un restaurant reconegut amb un Premi Barcelona Restauració o que hagi quedat finalista en aquests guardons ensenyarà a preparar una o diverses receptes sostenibles, tradicionals i innovadores. Aquesta programació va començar a la fira Petit Mercat de Mercats, amb una sessió dedicada a la cuina marinera a càrrec del xef Juanba Agreda, del restaurant Terraza Martínez.

La segona sessió del cicle tindrà lloc el 14 de juny al Mercat de la Guineueta, amb els xefs Jaume Marambio i Vicky Maccarone, del restaurant Alapar.

La tercera sessió serà el 27 de setembre en el marc de la Festa de l’Alimentació Sostenible Terra i Gust i amb l’equip del restaurant Casa Amàlia.

La quarta se celebrarà el 18 d’octubre, dins de la fira Mercat de Mercats, amb Sergi Clapés i Josep Armenteros, que, sota la direcció culinària de Carles Gaig, ofereixen una proposta de cuina catalana tradicional integrada amb tècniques modernes i contemporànies.

La cinquena sessió serà al Gastronomic Forum Barcelona, el 3 de novembre, on el xef milanès Fabio Gambirasi, del restaurant Agreste, compartirà el seu viatge entre la cuina catalana i la italiana.

I la sisena serà el 29 de novembre al Mercat del Bon Pastor, sota el títol ‘Mengem-nos el barri’ i amb el cuiner segovià Beltrán Sastre que, juntament amb Erola Vila, responsable de sala, lidera Echegaray.

Totes les receptes es recolliran en un receptari online perquè qualsevol persona les pugui reproduir a casa.

 

Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025

L’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) ha reconegut Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, una distinció que destaca la riquesa del patrimoni agroalimentari i culinari català. Catalunya és, de fet, la primera regió europea a rebre aquesta distinció.

La distinció reconeix Catalunya no només com una destinació gastronòmica de primer nivell, sinó també com un territori innovador, capaç de connectar el seu patrimoni alimentari amb valors com la sostenibilitat, la qualitat i la cohesió social.

El projecte Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 (CRMG25) defineix una sèrie d’eixos estratègics per posicionar la gastronomia catalana com un motor clau de desenvolupament sostenible, innovació, cohesió social i projecció internacional.

Més articles

El Jai-Ca compleix 70 anys

A les poblacions i barris històrics existeixen alguns locals que, després d’una dilatada trajectòria, han arribat